BMI KALKULATOR

INDEKS TELESNE TEŽINE (BMI)

Rado biste da saznate koja je vaša idealna težina? Indeks telesne mase (BMI) vam može pomoći u tome. Vaša težina se deli sa vašom visinom na kvadrat. Godine i pol takođe igraju ulogu u ovom procesu. Ovako izgleda formula: (telesna masa u kilogramima)/(visina u metrima)

IZRACUNAJTE SVOJ BMI

Pol:
Starost (godine)
Visina (cm)
Tezina (cm)

Šta nam pokazuje indeks telesne mase?

Indeks telesne mase (BMI) - nam pokazuje odnos između težine i visine našeg tela. U zavisnosti od rezultata merenja i u odnosu na vaše godine i pol, naš BMI kalkulator vam daje informaciju o tome da li imate normalnu težinu ili ne.

BMI tabela pokazuje različite kategorije telesne težine prema godinama života i daje vam informaciju o tome da li ste na granici neke druge kategorije. BMI će vam pokazati da se nalazite u okviru normalne težine, ali da se npr. približavate prekomernoj ili smanjenoj telesnoj težini. Na osnovu vaše trenutne telesne kondicije ili zdravstvenog stanja može se desiti da je neophodno da smanjite ili povećate težinu.

Ako su vaše vrednosti daleko ispod ili iznad proseka, svakako morate otići kod svog lekara, kako biste smanjili rizik za vaše zdravlje. Bliže informacije o kategorijama telesne težine naći ćete u daljem tekstu.

Napomena: Osobe koje mnogo treniraju imaju često jako visok indeks telesne mase. Zato one dodatno moraju da urade analizu procenta telesnih masti.